Кървави белези – Саймън Бекет

Публикувано на 30 March 2014 by admin

Наскоро, крачейки сред родните книжарници в търсене на интересно четиво за уикенда останах приятно изненадан от прозорливостта и бързината, с която действат българските издателства и респективно – книжаржници.

Саймън-Бекет-Кървави-Белези

Попаднах на новия роман на Саймън Бекет, любим автор на трилъри с криминална есенция. Продължих да се изненадвам, четейки рецензията на книгата. Познатия на всички доктор Хънтър от предната четирилогия на Бекет не беше главно дейставщо лице. Оказа се, че това е първият самостоятелен роман, след приключенията на английския антрополог.

Заглавието “Кървави белези” е от 300 страници, чете се на скорост, а Бекет определено не изневерява на стила си, държейки читателя съсредоточен, в напрегнатост и очакване.

Името на героя в този трилър е Шон. Както и д-р Хънтър, Шон също бяга от лоши спомени и неприятни събития от неговия живот. Действието се развива в провинциална Франция, а осонвата идея е опитът на главното действащо лице да избяга от миналото си. Попадайки в капан, Шон наранява лошо крака си, а това води до отсядането му в близка ферма в обкръжението на странно семейство – две сестри Гретхен и Матилде и техния негостоприемен баща.

След поредица от събития младия англичанин започва да се чуди, дали е там като пациент или го следва участта на затворник.

Книгата започва силно, но моето мнение е, че втората половина включваща края е слисваща и по своему шокираща с разкритията, на които ставаме свидетели.

Препоръчвам романа на всички фенове на трилъра, а за тези които обичат начина, по които пише Саймън Бекет съм сигурен, че не е необходимо повече, за да я прочетат.

Аз лично съм благодарен за скоростния превод на издателство Софт прес, а призивът ми е – Продължавайте да следите творчеството на Бекет!

Подготвили : lejerno.bg

Сайт на автора : http://simonbeckett.com

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *