Playing for change

Публикувано на 11 March 2014 by admin

Какъв би бил света без музика? Музиката създава в хората чувства, изразява техните мисли, обединява ни! Това е целта и на музикалният проект, на който случайно попаднахме и нямаше как да не споделим с вас.

playing_for_change_cover

През август 2001 година американския продуцент Марк Джонсън и Уитни Крьонке се срещат на по кафе, където се ражда една невероятна идея. Името на проекта, който те създават и който ще прерасне в движение е Playing for change (да свириш/пееш за промяна).

Основната концепция на това музикално движение е да вдъхновява и свързва по между си хората от цял свят с помощта на музиката. С помоща на мобилно записващо студио и видео камери, те обикалят улиците на Америка, записвайки улични певци и музиканти.

След време Марк Джонсън и екипа му развиват идеята, започвайки да обикалят по цялия свят, търсейки местни музиканти, които да изпълнят една и съща песен интерпретирана по техен собствен начин.

Интересно е да се спомене, че сред участниците в проекта има и не малко известни личности, някои от които са Manu Chao, Bono и Grandpa Elliott.

През 2005, разхождайки се из улиците на Санта Моника, Марк бива поразен от невероятния глас на музиканта Роджър Ридли (Rodger Ridley) и изпълнението му на песента “Stand by me” (Остани до мен). Джонсън веднага иска разрешение да запише всичко, което изразява този убедителен и красив глас.

По този начин започва записването на така наречените  Songs around the world (Песни от целия свят), а първата от тях е “Stand by me”. Песни като “Imagine”, “Wonderful World”, “Love is all”, “Redemption song” и други, стават част от Songs around the world.

Playing for change създават фондация, която подпомага развитието на музиката по цял свят.


снимки © PFC

“Като човешка раса, хората се събират заедно, когато някой се роди, както и когато някой умре. Какво ще ни накара да сме заедно във времето между тези две събития от живота ни, зависи единствено и само от нас. Спрете и се заслушайте в универсалният език на Музиката и разнасяйте тази позитивна енергия навсякъде, където ходите”

Марк Джонсън

Източник : playingforchange.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • Вероятно известната балерина Mary Helen Bowers е свикнала да бъде център на внимание н ...

  • Основател на групата е австриецът Маркус Фюредер, който от 2000 година създава изключи ...

  • Знаете ли, че в Япония на година стават 1500 заметресения? Знаете ли, че човек вижда п ...

  • В последно време селфитата (selfie) или на български казано, автопортретните фотографи ...

  • Несъмнено един от най-наелектрезиращите, изригващи и разтърсващи денс ивенти е Sensati ...Вашият коментар

Current month ye@r day *