Insanity (Инсенити) – Shaun T (Шон Ти)

Публикувано на 14 January 2014 by admin

Обичаме да сме във форма, жизнени и тонизирани с добро настроение, но за да постигнем това състояние е необходимо да се постараем. Решихме да ви запознаем с една отлична алтернатива за постигане на добро настроение, спортна форма и повдигане на самочувствието. А именно интензивната тренировъчна програма Insanity (Инсенити).

Инсенити-интензивна-тренировка-Шон-Ти

Създателят на програмата е 36-годишния американец Шон Томпсън познат сред почитателите си като Шон Ти (Shaun T). В кариерата му се преплитат различни превъплъщения – личен треньор, диетолог, фитнес специалист, танцьор, хореограф, но определено нашумява след създаването на Insanity (Инсенити). Програмата е създадена през 2009 в американската компания Beachbody fitness.

Insanity определено не е за всеки. За да се захванеш с една от най-трудните фитнес тренировки е необходимо не само желание, а и огромна доза мотивация, а може би трябва и да сте малко луди. :)


снимкa © Shaun T

  • Какво е Insanity (Инсенити)?

Insanity е крайно интензивна, интервална кардио тренировка, чрез която се развива огромна мощ, сила, устойчивост, акцентирайки в голяма част върху коремните мускули.

В упражненията са заложени кратки паузи, което прави тренировката максимално ефективна, променяйки рязко сърдечната честота.
Програмата се изпълнява 6 дни от седмицата, като седмият се почива. Разделена на две основни части – първи месец и втори месец със седмица за възстановяване помежду им. Инсенити календар може да изтеглите тук.


снимкa © Shaun T

  • За кого е подходящо Insanity?

Чудите се дали да се захванете с такъв тип тренировка? Ето какво отговаря на този въпрос самият Шон Ти.

” Програмата Инсенити е подходяща за широк диапазон хора. Килограмите не са от такова значение, дори хора с тегло 135 кг са успявали да се преобразят започвайки Инсенити. Най-важното е да сте психически готови да го започнете. “

Накратко – не трябва някой да ви насилва да започнете нещо такова, трябва да го почувствате от вътре и да решите за себе си, че сте готови да се изправите пред едно такова предизвикателство. Ако се колебаете или имате съмнения относто това, дали ще се справите, по-добре не започвайте.


снимкa © Shaun T

  • Колко време е необходимо да отделяте на ден  за тази тренировка?

За първата част от календара са ви необходими около 40 минути на ден. Започнете ли втората половина, в която тренировките минават в максимум интервали, ще трябва да отделите 1 час дневно, след който определено ще се чувствате страхотно.


снимкa © Shaun T

Ако тренировката се съчетае с правилно хранене, възтановяваща формула за мускулите и необходимата доза сън, със сигурност резултатите ще са на лице.


снимкa © Shaun T

От собствен опит може да кажем, че Insanity работи и дава резултати. Най-хубавото в края на тренировка по Инсенити е чувството да усетиш всяка една частица, всеки един мускул от тялото си, живота и енергията пропиващи се в теб.


снимкa © Shaun T

За тези от вас, които са заинтересовани да започнат тази “лудост” има два варианта. Първият е по-евтин, може да изтеглите dvd-тата на Шон Ти от тук и да започнете програмата в домашни условия.

Вторият вариант е да се присъедините към българската тренировка в зала с инструктор, където изживяването е доста по-социално и приятно. Инструктор е Иван Германов, а мястото – Зала Vitosha Dance & Sport Arena, бул. „Черни връх” 47, ет. 2 и “Младост” 4 , Bussines park Sofia, сградата на Sport Depot ет. 2.


снимкa © Shaun T

Insanity тренировъчен календар

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *