Някои неща не се променят – Dale Irby

Публикувано на 10 July 2013 by admin

Това е любопитната история на един американски учител и неумишлената му грешка, превърнала се в традиция. 40 години по-късно модата на г-н Ърби остава непроменена…

някои-неща-не-се-променят

Както в повечето странни разкази и тук всичко започва случайно. След втората си година като преподавател в начално училище в Далас, Дейл Ърби осъзнава, че за годишната училищна снимка се е привел със същите дрехи, които е използвал предната година.

Неловката ситуация разбужда въображението на съпругата му, която го предизвиква да се появи със същите одежди и следващата година. Като на шега Дейл се съгласява, решавайки да го направи 5 пъти.

Може би закономерно, след петата снимка идва и въпроса “Защо да спирам?”.

И така г-н учителя Ърби решава, че всяка една  училищна година ще се фотографира с познатите на всички бяла риза и кафяв пуловер. През годините модата се променя, но не и за Дейл. Той споделя, че дори когато килограмите са взели превест през годините той е обличал своя “диско ансамбъл” и е заставал гордо пред обектива.

През 2012 след 40 годишна кариера на учител, Дейл Ърби се пенсионира, оставяйки една малка следа в модата и по една голяма усмивка на хората запознали се с неговата история.

снимки © Dale Irby

Източник : dallasnews.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *