Бамбуков рай – Elora Hardy

Публикувано на 03 February 2013 by admin

Едно от райските кътчета в Индонезия е островната област, бленувана от всеки пътешественик, позната ни под името Бали. По протежението на река Айюнг, не много далеч от градчето Убуд се намира Green Village.

бамбукова-къща-Бали

Green Village е комплекс от 3 уникални вили, построени от креативна група дизайнери и архитекти под името Ibuku. Интересното в случая е, че тези къщи са построени изцяло от бамбук

Едно от главните действащи лица, виновни за изграждането на този невероятен проект е дизайнерът Elora Hardy.

Родена в Бали, на 14 години заминава за САЩ, където се занимава с моден дизайн. След още толкова се завръща в родното място с една оригинална идея. Целта и е да превърне Бали в глобален център за иновативно изграждане на сгради от бамбук.

Бамбукът, както Elora споделя е ” здрав, красив и гъвкав материал с кратък цикъл на растеж. Изисква малко грижи и ресурси по отглеждането…”, което го прави перфектен за създаване на удивителни, органични, устойчиви и единствени по рода си сгради.

Ние разгледахме галерията неколкократно и благодарение на силното си въображение се пренесохме в живописната долина на брега на река Айюнг, в този бамбуков рай.

Защо не опитате и вие ?

снимки © Elora Hardy

Източник : greenvillagebali.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • С наближаването на пролетта, мислите ни се настройват на нова честота, изпращаща сигна ...

  • Тези чудни фотографии, съчетаващи пленителни места от цял свят с мистериозно красива ж ...

  • Да живееш в къща с приказна гледка към Тихия океан от едната страна и надникващите вър ...

  • Шведската фирма Visiondivision  занимаваща се с архитектура на сгради представи на ско ...

  • Някъде в западните части на България, малко след град Пирдоп в подножието на Стара пла ...1 Коментари за тази статия

  1. спално обзавеждане Says:

    Снимките, които ни показахте са като от една приказка, една не сбъдната мечта , а за някои и напълно реална мечта. Това, че е …” Родена в Бали, на 14 години заминава за САЩ, където се занимава с моден дизайн. След още толкова се завръща в родното място с една оригинална идея. Целта и е да превърне Бали в глобален център за иновативно изграждане на сгради от бамбук…..” това е дете чудо и спокойно мога да кажа че се е насочила към правилната работа,която от хоби я превръща и в начин за печелене на пари за прехраната си/.Дано някой ден ги видя лично тези бамбукови произведения.

Вашият коментар

Current month ye@r day *