Проект цветно иглу – Daniel Gray

Публикувано на 12 January 2013 by admin

Натрупалия сняг навън предразполага към споделянето снежни истории. Попаднахме точно на една такава с местоположение град Едмънтън, Канада. А ако някога сте се чудили как ескимосите строят своите иглута, от този материал може да добиете реална представа.

проект-цветно-иглу-Daniel-Gray

Да построиш иглу се оказва не лека задача, в това се уверява и новозеландеца Daniel Gray, който по време на ваканция в Канада бива нагърбен с това предизвикателство.

Идеята за построяване на цветно иглу идва от майката на приятелката на Даниел, като една от основните причини е той да бъде ангажиран с някаква работа по време на престоя им.

Госпожа Бъртън (майката) започва подготовка по направата на иглуто още през месец oктомври, като колекционира кутии от мляко, които пълни с оцветена вода и замразява в последствие.

Работата по ескимоската къща е доста трудоемка, а времето, в което Daniel Gray и компания строят иглуто съвпада с най-студените периоди в Канада. На моменти термометъра е показвал -25°, но дори и тези градуси не са вкаменили ентусиазмa на новозеландеца.

За околко 150 часа, с помощта от съседите и семейство Бъртън, Грей успява да завърши строежа. Използвани са към 500 оцветени ледени блокчета, сняг и голямо желание.

Разгледайте как протича целия процес и приказния краен резултат…

снимки © Daniel Grey

Източник : http://www.globaltvedmonton.com/ 

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *