Престъпления – Фердинанд Фон Ширах

Публикувано на 09 January 2013 by admin

Книгата, за която ще напиша няколко реда безспорно заслужава вниманието на почитателите на криминалния разказ. Много е вероятно, тя да остави приятно впечатление и в хора с по-различни литературни вкусове.

Фердинанд-фон-Ширах-Престъпления

  “Престъпления” съдържа единадесет разказа, написани от немският практикуващ адвокат Фердинанд Фон Ширах. Това, което ме накара да се доверя на това заглавие е, че историите са базирани на действителни случаи, в които защитник е бил самият автор.

Разказите са от интересен, по-интересен. Краят не винаги е щастлив, а самите истории маневрират от брутални престъпления до злочести човешки съдби.

Книгата на Ширах се чете на скорост, като са избегнати всякакви излишни описания и ретроспекции, които биха могли да отегчат читателя. Неангажираща, майсторски написана, пълна със загадки – творбата на берлинския адвокат остави в мен усещане на задоволство, заради това, че не съм я пропуснал.

Всичките разкази са много силни, а моят фаворит стана “Етиопецът”.

“Ширах пише просто и ясно, до такава степен поел контрол над героите си, като че цял живот е правил това. Той е великолепен разказвач, защото разчита изцяло на своите герои и техните съдби” 

Der Spiegel

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *