География на блаженството – Ерик Уайнър

Публикувано на 09 September 2012 by admin

Рано или късно всеки един от нас се сблъсква с един неизбежен въпрос, отговорът на който може да съществува под твърде различни форми и размери. „Какво ни прави щастливи?”. Изглежда елементарен, но дали наистина е толкова лесно да разберем в какво се изразява дори нашето собствено щастие?

география-на-блаженствотоСлед като прочетохме „География на блаженството” на американския кореспондент Ерик Уайнър, достигнахме до извода, че щастието е доста трудно за измерване, а същевременно е навсякъде околко нас. Необходимо е просто да го открием или осъзнаем.

Ако усещате, че края на лятото не ви изпълва с ентусиазъм и клоните към есенната апатия и сънливост, тръгнете към най-близката книжарница и се сдобийте със заглавието по-горе. Гарантираме ви по-лек преход между сезоните и едно позитивно, изпълнено с хумор пътешествие, философски възгледи за живота и щастието, интересни изследвания и срещи с хора, техните съвети и незабравими истории.

В книгата на Уайнър ще попаднете в много различни държави, опознавайки тяхната култура, религия, манталитет и…най-важното – мнението им за щастието и как те го постигат или избягват.

Авторът попада в страни като Холандия, Катар, Тайланд, Молдова, Бутан и други вълнуващи дестинации. Там той проучва каква е цената на човешкото блаженство, срещайки се с шейхове, гурута, учени, хедонисти или просто местни жители, получавайки ценни съвети, благодарение на които достига до необходимите отговори нужни за анализиране на щастието.

Това е един забавен пътепис на човек, определящ себе си като бърборко с наклонност към колекциониране на чанти и страст към кофеина, а единствената му цел е да открие щастието.

Няма да останете разочаровани, дори е възможно да намерите по-лесно вашето щастие. Ние ви го пожелаваме от все сърце!

И една гледна точка за размисъл на финала:

„Няма такова нещо, като лично щастие. Щастието е сто процента свързано с други хора.”

Приятно четене… 

Подготвил : lejerno.bg

Сайт на автора : http://www.ericweinerbooks.com

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *