Миш-маш

Публикувано на 17 August 2012 by admin

Към края на лятото ни се иска да посъберем колкото може повече витамини, а същевременно храната да не толкова тежка и най-важното да бъде вкусна. Поради тези причини избрахме за днес рецепта за класически миш-маш.

Време за приготвяне : 50 мин.

Необходими продукти : (за 4 порции)

3 големи доматамиш-маш-поодукти

1 средно голяма глава лук

150-200 гр. сирене

4  печени чушки

4 яйца

магданоз на вкус

1 ч.л. захар

1 ч.л. червен пипер

олио

Начин на приготвяне :

В тиган с малко мазнина запържваме предварително нарязания лук около 3-4 мин, след което добавяме нарязаните чушки. Задушаваме с капак към 2-3мин. Време е да прибавим и доматите които сме настъргали по-рано. Тук идва момента и на чаената лъжичка захар, слагаме захар за да убие киселиността от доматите, така няма да имат проблем и най-чувствителните стомаси. От доматите се образува доста вода, която трябва да изчакаме да се поизпари околко 10 мин. Добавяме и ч.л. червен пипер за по приятен вкус.

миш-маш-домати

След като сме стигнали до тук остава да добавим сиренето, което сме натрушили предварително и веднага след това 4-те яйца. Разбъркваме всички продукти в продължение на 2-3 мин., докато яйцата започнат да се сваряват от температурата и придобият бял цвят. Изключваме котлона и добавяме магданоз на вкус.

миш-маш-вкусно

Много лесна за изпълнение, вкусна и полезна храна която можете да приготвите за по-малко от час.

Приятен апетит! 

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • С настъпването на пролетта всеки се стреми да промени поне малко начина си на хранене ...

  • Днес решихме да ви представим една пилешка вкусотия от нашата кухня. Приготвянето не е ...

  • Ето и нещо за любителите на супите. Пилешка супа с много зеленчуци. Бързо, лесно и вку ...

  • Днешното ни кулинарно изкушение по изключение е солено - мъфини със сирене и маслини. ...

  • Продължаваме с традиционните рецепти през студените месеци. Повечето хора са запознати ...



Вашият коментар

Current month ye@r day *