Снимка на всеки пет години

Публикувано на 14 August 2012 by admin

Истинското приятелство е като избеляла от времето снимка – гласи една известна сентенция. Това доказват и пет добри приятели и тяхната снимка, превърнала се в традиция, която ще изпълняват до края на живота си. 

снимка-на-всеки-5-години

В далечната 1982 г. в Северна Калифорния, тогавашните тийнейджъри John Wardlaw, John Dickson, Mark Rumer, Dallas Burney и John Molony заснемат първата си снимка, превърнала се по-късно в серия със заглавие „Снимка на пет години” („five year photo”).

Годината е 1987, времето минава, цифрите в годините се променят, но някои неща остават непроменени – мястото на първата фотография (езерото Копко) и изражението по лицата на вече порасналите младежи.

През 1997 г., когато момчетата са вече над 30 -годишни, решават  това да се превърне в техен обичай и така на всеки пет години те се събират за поредният общ портрет на пейката пред езерото.

снимки © John Wardlaw

По-късно едно от момчетата споделя :

„Имах чувството, че това може да се превърне в страхотна традиция, но нямах представа, че ще продължим да го правим в продължение на 30 години.”

Всеки един от тях е изградил свой живот в различни точки на САЩ, занимавайки се професия, даваща му пълно удоволетворение, следвани от сватби и разводи, приятни и неприятни събития. Интересен факт за петте приятели е, че никой от тях все още няма дете.

„Без тази снимка нямаше начин да бъдем заедно” коментира Dickson, един от петимата мъже от снимката.

Една чудесна история за петима приятели и няколко снимки, която ни накара да се усмихнем и леко да настръхнем, съпреживявайки техните моменти.

Продължавайте в същия дух, момчета!

Източник : http://cnn.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *