Поверително от кухнята – Антъни Бурдейн

Публикувано на 05 April 2012 by admin

Антъни Бурдейн е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес и  един от най-известните готвачи в света.  „Поверително от кухнята”  е неговият автобиографичен роман, който се превръща в световен свръхуспешен бестселър.

Поверително-в-кухнята-Антъни-БурдейнАнтъни Бурдейн е главен готвач на прочутия ресторант Les Halles, в който вечеря елитът на Ню Йорк. Ярката му индивидуалност крещи от всяка страница и някои биха могли да сметнат личното му присъствие за прекалено, ако не беше следното: Бурдейн се отнася към себе си със същата критичност и язвителност, каквато демонстрира към останалите си герои. Но най-важното е, че от всеки ред личи искрената му и дълбока любов към добрата храна.

Авторът ще раздразни апетита ви с това съблазнително забавно, на места шокиращо угощение, съставките за което е почерпил от своя 25-годишен опит в дебрите на висшата кухня. Не е забравил и някои от скритите подправки като секса и наркотиците.

Ето какво споделя Бурдейн относно своята книга : 

„За мен животът на готвача е дълга любовна история, изпълнена с върховен екстаз, разочарования и смешни моменти.

Хората с кариера в ресторантьорството, които прочетат тази книга, може да харесат, а може и да не харесат онова, което съм написал. Но ще знаят, че не съм излъгал.

А на читателите, надявам се, ще мога да дам вкуса към тези неща и тези времена… Този вкус е и сладък, и горчив, и солен… и много пикантент!

И бих искал да предам, доколкото мога най-точно, странното удоволствие и наслаждение от езика, патоса и убийствения хумор, които могат да се чуят и срещнат само на фронтовата линия в кухнята. Бих искал хората, които ще прочетат тази книга, да получат поне чувството, че този живот, въпреки всичко, може да бъде забавен.” 

Благодарение на : ИК “Кръгозор”

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *