Да творим с кафе и слънчоглед – Hong Yi

Публикувано на 19 March 2012 by admin

Креативните хора са способни да творят от всякакви подръчни средства. С вдъхновение и много стил една красива жена под псевдонима Red създава невероятни картини, използвайки особени техники на рисуване.

Hong-Yi-art-portraits

Тя се казва Hong Yi и е от Малайзия. Завършила е архитектура и дизайн в Мелбърн, Австралия, а едно от най-интересните и умения е способността и да твори върху различни повърхности с помоща на нестандартни материали.

Hong Yi споделя, че интересът и към този вид изкуство се е появил преди няколко години, когато поради липса на лист и молив, тя скицирала певеца Джъстин Бийбър, използвайки чиния за платно и чили сос вместо бои.

Повлияна от любимата си песен  на тайванският поп музикант Jay Chou и от творчеството на китайския съвременен художник и скулптор Ai Weiwei, Hong Yi показва своят изключителен талант. Портретът на музиканта е нарисуван посредством дъното на кафена чашка, много търпение и голямо количество нес кафе. А за образа на китайския художник са използвани килограми слънчогледово семе.

Според нея хората трябва да разчупват от време на време стереотипите дори и в творческите изяви и изкуството.

снимки © Hong Yi

Източник : http://hongyi.carbonmade.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *