Цветни мравки – Mohamed Babu

Публикувано на 25 February 2012 by admin

Всички сме чували твърдението, че човек е това, с което се храни. Доколко можем да му се доверим е въпрос на личен избор, но едно е сигурно – за един вид мравки (с полупрозрачно коремче) то важи с пълна сила.

Мохамед-Бабу-цветни-мравки

И за да не се помислите, че говорим теоритично, ще ви покажем снимков материал, заснет от индийският учен Мохамед Бабу. Той решил да проведе един чудноват и цветен експеримент, след като жена му насочила вниманието му към няколко мравки, чиито коремчета били станали бели, след като се възползвали от разлято мляко.

Вдъхновен от тази изумително любопитна гледка, той поставил няколко капки  захарен разтвор в различни цветове в градината си (преценил, че светлината там е най-перфектна за въпросните снимки). Самите капки разположил върху парафинова основа, за да бъдат запазени контурите им дори след като лакомите насекоми започнат да засмукват течността.

Резултатът – очарователни снимки, на които ясно се вижда как коремчето на всяка мравка е в тон с консумираната сладка напитка. Мравките показали ясни предпочитания към зеления и жълтия цвят, но имало и такива, които били непостоянни във вкусовете си и обикаляли и други капки, създавайки като резултат доста артистични коремни цветови комбинации.

Вие кой цвят предпочитате…?

снимки © Mohamed Babu/ Solent

Източник : http://www.dailymail.co.uk

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *