“Моята седмица с Мерилин”

Публикувано на 18 February 2012 by admin

Горчиво-сладкият вкус е изкусителен, силен и запомнящ се. Предизвиква сетивата ни, играе си с тях. Такъв вкус може да остави след себе си само филм, посветен на Мерилин Монро – вечното олицетворение на умопомрачителен сексапил и женственост.

моята-седмица-с-мерилин-монро

Реших да гледам филма, водена от нескрито любопитство да надникна в същността на една от най-известните жени, както и от желанието да видя дали Мишел Уилямс е успяла да се превъплъти в този безсмъртен образ (дали въобще някой би могъл?).

Филмът проследява заснемането на филма The Prince and the Showgirl със Сър Уорънс Оливие в Лондон през 1957, когато Мерилин Монро вече е била на върха на славата си. От една страна се акцентира върху обтегнатите и крайно изострени взаимоотношения на Мерилин и Уорънс, породени с непрестанните закъснения на актрисата, капризите и грешките и. От друга – внезапната близост на Мерилин с 23-годишния асистент от продукцията Колин Кларк (за това паметно изживяване той написва в последствие книга), където я виждаме несигурна и крехка, живееща в дълбок и безкраен страх да не бъде изоставена, копнееща да бъде обичана, игрива, търсеща одобрение, обсебваща. Жена. Колко е освежаващо да ни се представи една различна гледна точка!

Колкото до Мишел Уилямс – макар да не притежава неповторимите извивки на Мерилин и неземната и харизма, тя умело се превъплъщава в образа на онази, която камерите обичат, която умее да флиртува с поглед и жест до безобразие, която събужда фантазии само с говора си и е обект на подражание от десетилетия.

Дали превъплъщението е пълно или оригиналът е недостижим? Преценете сами!

Официален трейлър :

Режисьор : Саймън Къртис

В ролите : Мишел Уилямс, Кенет Брана, Еди Редмайн, Филип Джаксън, Дъгъри Скот, Ема Уотсън, Лейди Джуди Денч, Доминик Купър

Жанр : Драма

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • Обикновено съм свикнала да слагам под общ знаменател всички филми, които са категоризи ...

  • Един филм на американския режисьор Бенет Милър, вдъхновен от книгата на писателя Майкъ ...

  • Всяка година през декември ни се иска да гледаме филми, които докосват най-деликатните ...

  • Като яростен ценител на творчеството на Уди Алън, просто нямаше начин да пропусна най- ...

  • В центъра на сюжета е семеен мъж на име Джак, при когото, по случай „Денят на благодар ...Вашият коментар

Current month ye@r day *