Фотографи и техните шедьоври

Публикувано на 10 February 2012 by admin

Един професионален фотограф, голямо желание, 5 години безспирен труд, един осъществен проект. Това е Тим Мантоани с великолепно изпълнение на една идея, символизираща отдаденост и любов към нещата, които човек сътворява.

известни-фотографи-и-техните-шедьоври

Проектът е с името “Behind photographs”, а в основата му са заложени портрети на известни фотографи с техните най-емблематични творби. Всяка една от снимките е направена с професионален фотоапарат Polaroid 20х24 инча. Създаден в далечната 1976 г. този апарат прави изключително детайлни и качествени изображения с размери 50х60 см (20х24 инча).

Началото на проекта е през декември 2006 г., а в него участват над 150 фотографа. Под снимката на всеки един от майсторите на обектива се съдържа кратко послание, включващо интересни факти и информация относно заснемането на най-известната му снимка. Написано от самия фотограф.

За истинските ценители на това изключително изкуство, крайният резултата от проекта – книгата от 208 страници с професионални снимки вече може да бъде закупена тук

снимки © Tim Mantoani

Източник : http://www.mantoani.com;  http://behindphotographs.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *