Разядка от авокадо

Публикувано на 05 February 2012 by admin

На всички ни е познат израза, че вкусните неща най-често са вредни. Ние обаче категорично не сме съгласни с това твърдение и в подкрепа на думите си ще ви представим една рецепта. Полезна. Страхотно вкусна. А в главната роля са 2 броя авокадо.

разядка-от-авокадо

По-мазно от повечето плодове, то е също сред най-добрите антиоксиданти. Съдържа множество витамини като А, PP, E, B1, B2, B6, както и калий, цинк, желязо и магнезий. Въобще, освен с вкус ни спечели и с качества.

Един любопитен факт за авокадото – узрява след като бъде откъснато.

Необходими продукти:

2 бр. авокадо

Сол

Черен пипер

Лимонов сок (1/3 лимон)

1 ?  ч.л зехтин

2-3 скилидки чесън

3 с.л кисело мляко

Количествата на съставките могат да варират според вашите предпочитания към някоя от тях.

 Начин на приготвяне :

Срязваме авокадото на две, отстраняваме костилката и кората. След това нарязваме авокадодо на малки парчета (особено ако е по-твърдо, за да спестим тормоза над пасатора си, при желание можем дори да го намачкаме с вилица).

Към нарязаното авокадо прибавяме лимоновия сок, малко сол, черен пипер, смачканите скилитки чесън, зехтина и киселото мляко. Всичко това пасираме и получаваме смес с прелестен зелен цвят. Можем да я мажем да филийки пълнозърнест хляб (за да се придържаме към здравословната страна на нещата).

Приятен апетит!

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • Харесваме суши по ред причини. Защото се активизира активно слюноотделяне само при спо ...

  • Тиквичките са една много приятна и лека храна, за това решихме да ви представим рецепт ...

  • Продължаваме с традиционните рецепти през студените месеци. Повечето хора са запознати ...

  • С настъпването на пролетта всеки се стреми да промени поне малко начина си на хранене ...

  • Днес решихме да ви представим една пилешка вкусотия от нашата кухня. Приготвянето не е ...



Вашият коментар

Current month ye@r day *