5 уют-генериращи комбинации при -5°

Публикувано на 04 February 2012 by admin

Замисляли ли сте се как някои неща толкова добре си подхождат, че в комбинация сякаш стават два пъти по-силни и осезаеми, а хубавите им страни усещат допълнителен прилив на енергия.

топлина-уют-комфорт
снимкa © Favim.com

И тъй като напоследък студеното време е преобладаващо, повечето хора се стремят инстинктивно към нещата, които имат способността да създават уют, топлина, спокойствие, въобще онова усещане да ни е хубаво.

Говорейки за комбинации, ето някои такива, които вършат безотказна работа през зимните месеци.

1. Свещи + филм + компания

Едва ли има нужда да изпадаме в подробности. Комбинацията е достатъчно красноречива. Трябва ни хубав филм (каквото и да значи това за вас), свещи, които ако са в зимните варианти и ухаят на ябълков пай, канела и коледа могат да свършат чудеса, и, разбира се, компания, на която да се облегнем удобно, която ще ни завие ако случайно заспим сред тази идилия и с която да нищим в последствие въпросния филм.

2. Книга/списание + одеало + чай

Грабваме книгата, мятаме отгоре едно меко, топло одеало (десенът няма значение), поставяме чаша хубав, сгряващ чай на една ръка разстояние и уюта е налице.

3. Хубава храна + хубаво червено вино (и да не е греяно ще ни сгрее) + музика за душата

Тук вече вариации много, но доставим ли наслада за сетивата си по този, макар и основен начин, се създава едно чувство на задоволство, добре свършена работа, или казано най-общо, блаженството ни обзема. Добавили сме музиката, за да не изпадне някой в положение да си мисли, че ни е достатъчна само храната за тялото.

4. Шопинг в топъл мол + намаления + фреш

Много е важно молът да е топъл. Освен това е от решаващо значение да има намаления. Така де…познато ни е онова усещане, свързано с повишаването на адреналина, вълнението и чисто физическите предизвикателства, свързани с тъппите от хора, които са се настроили на същата вълна. Неминуемо се затопляме, че дори отгоре. За финал е добре да се подсилим с малко витамини.

5. Горещ шоколад (ако е с вкус на печен лешник става почти нетърпимо хубаво) + приятно кафене с удобни фотьойлчета + музика, галеща ушите + гледка към студа навън + приятел/ка

Ако е събота сутрин, щастието става пълно. Ако пък и през седмицата сме успели да съберем пикантни и интересни истории, които да прибавим към тази комбинация, нещата придобиват различно звучене. :)

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *