Книжни скулптури – Гай Ларами

Публикувано на 29 January 2012 by admin

Книгите могат да бъдат четени, писани, разказвани, любезно да услужат със съдържанието си на филми…поне на първо четене. Канадският композитор, сценарист, скулптор, писател и художник Гай Ларами (а уж човек разполагал с един талант) успява чрез книжните си скулптури да пресъздаде една идея, в която твърдо вярва.

книжни-скулптури-Гай-Ларами

Тя се състои в това, че знанието може да бъде не само натрупване, а и ерозия. Ето защо той издълбава прекрасни пейзажи именно от стари енциклопедии. Защото натрупаното знание, престанало да бъде употребявано, той сравнява с планини. Следвайки неумолимия ход на времето те ерозират и вече са сянка на същността си – хълмове. Малко по малко съвсем се изглаждат и не след дълго вече са полета, в които нищо не се случва. За Гай Ларами купищата стари енциклопедии се превръщат в предмети, които просто съществуват, без нуждата да казват нещо.

Книжните шедьоври на Гай Ларами съвсем не се ограничават единствено до планински пейзажи. Оставете очите си да обходят галерията по-долу, защото книгите понякога могат да спират дъха дори преди да сме разлистили страниците им.

А вие спомняте ли си кога за послетен път сте държали голяма, книжна енциклопедия в ръцете си (и сте търсили нещо в нея)?


снимки © Guy Laramee

Източник : http://www.guylaramee.com

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *