Как да си направим суши

Публикувано на 20 January 2012 by admin

Харесваме суши по ред причини. Защото се активизира активно слюноотделяне само при споменаването на думата “суши”, защото е ужасно вкусно, подобаващо полезно и определено забавно за приготвяне. И изглежда изкусително красиво.

Ще Ви покажем как лесно да си направите суши у дома с едни от най-любимите ни продукти.

Време за приготвяне :  1 час

Необходими продукти :

1 чаша ориз (ние използваме специален за суши)домашно-суши

150 г пушена сьомга

1 авокадо

Крема сирене (от Вас зависи колко, ние се спираме на Филаделфия)

2 с. л оризов оцет

1 с.л захар

1 ч.л сол

Уасаби

Нори кори от водорасли

Соев сос (за след това)

Начин на приготвяне :

суши-оризСлед като измием ориза, смесваме с чаша и половина вода и поставяме на силен огън докато водата заври.

След като това се случи, намаляме с няколко степени и печем около 15 мин. на слаб огън /слагаме и капака/, като разбъркваме от време на време. На финалната права за ориза, изключваме котлона и оставяме така 10 мин.

суши-авокадоСлед като ориза изстине разстиламе част от него на тънък слой върху кора от водорасли (нека лъскавата страна сочи нагоре). И тук идва частта, в която можем да проявим наличното въображение! Ние поставихме сьомгата, след нея авокадото и най-накрая, за разкош – крема сиренето. По желание можем да поставим тънка ивичка уасаби под сьомгата, за търсачите на силни усещания! :)

суши-филаделфия

 

 

 

 

 

 

С помощта на рогозката внимателно завиваме сушито, като нежно притискаме. Слепването на краищата става без проблем.

Така получения конус разрязваме с мокър и остър нож, след което се наслаждаваме на резултата.

С клечки е най-колоритно! :)

вкусно-суши

 

 

 

 

 

 

Приятен апетит!

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • Ако искате да блеснeте с готварски умения пред приятели или просто да си угодите с нещ ...

  • Днешното ни кулинарно изкушение по изключение е солено - мъфини със сирене и маслини. ...

  • Ето и един вариант за гювече на фурна от нашите рецепти.  Начина на приготвяне не е ни ...

  • Към края на лятото ни се иска да посъберем колкото може повече витамини, а същевременн ...

  • Днес решихме да ви представим една пилешка вкусотия от нашата кухня. Приготвянето не е ...



Вашият коментар

Current month ye@r day *