Полунощ в Париж /Midnight in Paris/

Публикувано на 02 January 2012 by admin

Като яростен ценител на творчеството на Уди Алън, просто нямаше начин да пропусна най-новия му филм – „Полунощ в Париж”. Филм, който не само бих поставила сред 5-те най-добри негови филма въобще, а и който ме накара още в първите няколко минути да бъда омагьосана съвършено и безвъзвратно от  „Града на светлините”.

Полунощ-в-ПарижВсъщност „магия” е думата, която пасва точно по мярка на този очарователен, забавен, красив, прелестно музикален и пленително фантастичен филм.

Джил и Инес /които, по крайно непонятни за мен причини, са сгодени/ са на екскурзия в Париж. Джил е сценарист от Холивуд, който полага неимоверни усилия над първия си роман и е влюбен не само в Джил, а и в неустоимо романтичния Париж, а най-бленуваното и вдъхновяващо време за него е 20-те години на 20-ти век. Инес, от своя страна, не споделя идеите на годеника си, но пък компенсира със силно изострена и ясно доловима повърхностност. Докато тя се наслаждава на компанията на приятелите си, Джил се посвещава на разходки из нощен Париж /как прелестно ми изглежда/, които го отвеждат до интелектуалното сърце на града, където се среща с хора, които не е допускал и за миг, че би могъл да зърне и се потапя /направо се хвърля с главата надолу/ в духа на една отминала епоха.

Да се впускам в допълнителни обяснения за сценария би било все едно да ви дам от най-разтапящия се шоколад преди да е започнала вечерята.

Ще завърша с това, че Уди Алън засяга темата за живота в настоящето и бленуването по други епохи, за копнежа по нещо различно, по-добро и по-вълнуващо. Ето защо филмът притежава особена сладост. И носталгично ни намигва.

А на мен ми остава само да включа Париж в to-do листа си за 2012.

Официален трейлър :

Бюджет : $ 17 000 000

Режисьор : Уди Алън

В ролите : Кейти Бейтс, Ейдриан Броуди, Карла Бруни, Марион Котиар, Рейчъл МакАдамс, Майкъл Шийн, Оуен Уилсън и др.

Жанр : Комедия

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :

  • В центъра на сюжета е семеен мъж на име Джак, при когото, по случай „Денят на благодар ...

  • След кратка пауза на екраните се завръща любимеца на всички ценители на добрата комеди ...

  • Още една жизнерадостна история ще се появи по екраните на кината през следващата годин ...

  • Обикновено съм свикнала да слагам под общ знаменател всички филми, които са категоризи ...Вашият коментар

Current month ye@r day *