Графитени шедьоври – Dalton Ghetti

Публикувано на 12 December 2011 by admin

Склонни сме да се прехласваме по неща с внушителни размери, като това е валидно не само за предмети, произведения на изкуството и архтектурата, чувства, емоции и мечти, ами и за събития от голям мащаб и с решаващо значение. Логично е и съвсем човешко.

графитени-шедьоври

Не бива да забравяме обаче, че малките неща също крият неизмерима красота и съвършенство в детайлите си, а когото говорим за изкуство, са плод на изключителна прецизност, внимание, търпение и въображение и носят безкрайно удовлетворение именно в тази си деликатност.

Бразилецът Далтън Гети изглежда е съвсем наясно с това, защото се е заел с крайно амбициозната задача да изработва най-малките видими скулптури не от какво да е, а от стари, непотребни моливи, които се прераждат в изкуство само с помощта на игла или малко острие.

Понякога за една творба са му необходими няколко месеца или години, тъй като той е търпелив човек /което е съвсем очевидно/, който работи когато усети приятен и завладяващ прилив на вдъхновение, но не повече от 1-2 часа на ден.

снимки © Dalton Ghetti

Подготвил : lejerno.bg

Източник : http://www.daltonmghetti.com/

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *