Винаги в същия ден /One day/

Публикувано на 03 December 2011 by admin

Обикновено съм свикнала да слагам под общ знаменател всички филми, които са категоризирани жанрово като романтичен филм/ драма (като очакванията ми са дори по-интензивни, когато става дума за романтичен филм/комедия). „Винаги в същия ден” обаче тотално се размина с това, което му бях подготвила като нагласа.

винаги-в-сищия-ден

Историята е следната: Емма и Декстър се срещат за първи път  в нощта на завършването си, 15-ти юли, и филмът проследява срещите им  всяка година на този ден. Предвид факта, че двамата са пълни противоположности, животът на които поема в доста различна посока един от друг, срещите винаги показват поглед от един нов ъгъл върху живота, отношенията им (които, също както в истинския живот, са всичко друго, но не и  еднопластови, еднопосочни и ясно дефинирани), хората, които са част от действителността им,  пътят, който са решили да следват.

Филмът е силен в това, че показва изграждането и развиването на истински, реални взаимоотношения, че не е захаросан (може би фактът, че е aнглийско-aмериканска продукция има пръст в това похвално качество), актьорите са повече от убедителни, а хронологията на действията в никакъв случай не е предвидима. Трябва също да се отбележи, че краят ни кара да подскочим.

Има филми, които забравям в момента, в който видя финалните надписи да текат плавно и музикално от едната страна на екрана до другия. Но има и други филми, („Винаги в същия ден” успя да влезе в тази лимитирана група) за които мисля дни след това.

Официален трейлър :

Режисьор : Лоне Шерфиг

В ролите : Ан Хатауей, Джим Стърджис, Патриша Кларксън, Кен Стот, Ромола Гарай и др.

Жанр : Романтичен, драма

Подготвил : lejerno.bg

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *