Parov Stelar Band

Публикувано на 25 November 2011 by admin

Основател на групата е австриецът Маркус Фюредер, който от 2000 година създава изключително пленителна и многопластова музика. Достатъчно е човек да чуе едно парче, за да усети събрания неистов позитивен заряд и невероятната заразяваща енергия, която блика от всяка нота. Минало и настояще се вплитат в невероятна хармония от звуци и емоции…

parov-stelar-bandТова е една джаз банда, която твори в различни стилове: електро суинг, ъндърграунд, хаус и брейкбийт, като за 11 години има издадени шест албума и доста сингли. Творчеството на Маркус е ориентирано към клубни изпълнения, но е еднакво идеално и за домашно слушане, в уютното кресло. Все пак, може да се каже, че това е завидна универсалност, която не се отдава на всеки.

Всичко официално започва през 2004 година, когато Маркус създава “Parov Stelar Band”, в който заедно с него творят и талантливия саксофонист Маркус Елкмайер, бас-китариста Стефан Хьолцл, барабаниста Андреас Летнер и неповторимата вокалистка Беате Баумгартнер. Всички тези таланти са се събрали да свирят заедно съвсем не случайно – те от най-ранно детство се занимават с музика и не могат да си представят живота без нея.

Групата “Parov Stelar” са основатели на един съвсем нов жанр в музиката – “Electro swing”. В случай, че небрежно сте минали покрай клипа по-горе, сега е момента да поправите грешката си. :)

Бандата умело комбинира брейкбийта с 80-годишен джаз и съвременен фънк. Представете си само джаз и чарлстон смесени с балкански ритми, скреч и модерна електроника…  Може да се каже, че Маркус е истински вълшебник в музиката, а неговата група може да се похвали с такава популярност, каквато са имали  “De Phazz” и “Gabin”.

“Parov Stelar” взеха участие в тазгодишния джаз фестивал край Разлог – “Elevation”, който, надяваме се, догодина ще протече по-безветрено.

Ние харесваме Parov Stelar, защото музиката му излъчва огромно желание за живот и хубави емоции и защото е изкючително ярка, разнообразна и разнолика, какъвто е и живота.

За всеобщо щастие те пак са тук ! На 2 декември в София – “Военен клуб”.


снимки © Parov Stelar Band

 

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • Какъв би бил света без музика? Музиката създава в хората чувства, изразява техните мис ...

  • Когато музиката оживее – говорим за джаз. Обгърнати от живата мелодия, ентусиазма и ве ...

  • Несъмнено един от най-наелектрезиращите, изригващи и разтърсващи денс ивенти е Sensati ...

  • Наскоро попаднахме на удивително чаровния фотографски проект на Ирина Уернинг. Такъв е ...

  • Първата версия на този филм е показана през 1984 година с други актьори и друг екип. Ф ...Вашият коментар

Current month ye@r day *