Танцуването забранено! /Footloose/

Публикувано на 23 October 2011 by admin

Първата версия на този филм е показана през 1984 година с други актьори и друг екип. Филмът се основава на действителен случай станал в 1978 в малко градче, в щата Оклахома, САЩ. Почти деветдесет години там били забранени танците, докато група младежи не разчупила закостенелите традиции на градчето.

танцуването-забранено

 

 

 

 

 

 

Главните роли във филма „Footloose” (Танцуването забранено!) се изпълняват от професионалните танцьори Кени Уормалд и Джулиан Хъф (съответно във филма – Рен и Ариел ).

танцуването-забранено-те

В малкото градче Бомон, щата Джорджия, пристига със семейството си младия Рен МакКормак за да живее там. Рен научава, че в градчето е забранено да се танцува. Градския съвет и местния свещенник смятат че младежките увеселения влияят пагубно на подрастващото поколение, като причина изтъкват неотдавнашната гибел на няколко младежи завръщащи се от танци. Рен започва да учи в местното училище и се влюбва в дъщерята на свещеника (Ариел). Заедно с Ариел и новият си приятел от училище, Рен решава да разбунтува младежта в градчето срещу остарелите традиции, като организира танцова вечер.  Протестите на младежите заради ограничаването  на свободата им, водят до принципен конфликт и може да се каже че точно това прави филма успешен.

танцуването-забранено-тяНа пръв поглед, сюжета прилича на недоброкачествена комедийна щампа, която твърде силно напомня на известния мюзикъл от седемдесетте години, с участието на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон -  „Треска в събота вечер”. Но не може да се отрече че гледайки филма зрителя ще остане доволен от огромното количество разнообразна музика и удивителни танци.

Филмът е с бюджет 24 000 000 $, а световната му премиера се състоя на 6 октомври тази година.

Официален трейлър :

Режисьор : Крейг Брюер

В ролите : Кени Уормалд,  Джулиан Хъф, Анди Макдауъл, Денис Куейд

Жанр : Комедия, музикален, драма

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • Още една жизнерадостна история ще се появи по екраните на кината през следващата годин ...

  • В центъра на сюжета е семеен мъж на име Джак, при когото, по случай „Денят на благодар ...

  • Филмът е създаден по едноименния култов комикс на Лоуъл Кънингам. След успешното предс ...

  • На 31 август във Венеция беше открит 68-ят международен кинофестивал. Един от филмите ...

  • Събитията във филма ”Жива стомана” се случват някъде бъдещето,  където бокса е забране ...Вашият коментар

Current month ye@r day *