Тримата Мускетари 3D

Публикувано на 18 October 2011 by admin

Поредната екранизация на романа на Александър Дюма – „Тримата мускетари”, но този път в 3D формат.  На 14 октомври по кината в България започнаха прожекциите на филма „Тримата мускетари”. В главната роля e Мила Йовович.

тримата-мускетари-3дОпитните Орландо Блум (лорд Бъкингам) и Кристоф Валц (кардинал Ришельо) подчертават подвизите на нейната героиня – лейди Уинтър, като благородно прикриват актьорските слабости на своята партньорка. На младия американец Логан Лерман (Д`Артанян) помагат британските артисти Матю Макфейдън (Атос), Рей Стивънсън (Портос) и Люк Евънс (Арамис).

Бюджетът на филма от 100 000 000 долара би позволил на сценаристите Алекс Литвак („Хищникът”) и Ендрю Дейвис да пресъздадат романтичната атмосфера от 17 век, но те са се възползвали едва от няколко момента от романа „Тримата мускетари” на Александър Дюма. Явно авторите по-вече са се вдъхновили от филмът по сюжета на Дан Браун (Ангели и демони). Оттук е може би и пролога във Венеция, където милейди и мускетарите търсят артефакт – чертежите на дирижабъла на Леонардо да Винчи.тримата-мускетари-3д-2

Ефектни арбалети, скрити в каменните стени „усещат” влизане на външни хора и със залпове стрелят на поражение. Обаче Атос и Портос са неуязвими и преодоляват даже законите на физиката – в тежките си доспехи те не потъват в каналите на Венеция. По-нататък следват няколко страници от първоизточника. Някак си трябва да се оправдае появяването на Д`Артанян – той се прощава с родителите си, и не след дълго се натъква на първия си конфликт с Рошфор (ролята на едноокия злодей пак се е паднала на Мадс Микелсън). След това набързо ни показват запознаването в Париж на Атос, Портос и Арамис. Следва първия дуел на младежа. По време на първата битка с гвардейците на кардинала, Д`Артанян успява да се влюби в Констанца, а после да получи покровителството на краля. По-нататък явно на сценаристите приключенията на мускетарите на земята са им се сторили скучни. Който е чел романа, през цялото време, докато гледа филма ще разбере, колко смешни и романтични сцени са решили да пропуснат авторите.

Безусловно, не може да се очаква от екранизацията на романа да се пренесат буквално събитията на екрана. Но в случая с „Тримата мускетари” измененията са се оказали фундаментални, а това означава че са преднамерени. Авторите са тръгнали по пътя на опростяването. Всичко, което е изисквало ръчен труд – пътуването с коне, каскадьори, губенето на време за снимки с разни трикове с коне, смяната на снимачни обекти и добавянето на герои е било премахнато. Например за дрънкулките на кралицата, мускетарите заминават за Лондон с дирижабъл. Тук стила напомня на Жул Верн.

По време на киносеанса може допълнително да се забавлявате като броите елементи от филмите – „Другия свят”, ”Матрицата”, Обителта на злото”, Индиана Джонс” и даже „Шерлок Холмс” (версията на Гай Ричи).

Когато мускетарите не летят, а кардинал Ришельо не плете интриги против младата кралска чета, почти няма какво да се гледа.” Танците с шпаги” са „докарани”, Мила Йовович в тесен корсет се извива красиво като нинджа. В останалите сцени, се опитва да изглежда фатално-съблазнителна жена. Но в тези „Мускетари” все пак има нещо, което не е както трябва. Мила Йовович – съпруга на режисьора, затова и миледи, също така и Констанс, остава жива. Може да се предположи, че ще има продължение, ако продуцентите останат доволни от касовия сбор, то такова непременно ще последва. Там авторите вече могат да помислят и за космически ракети и за подводници. Защо не? След такова начало защо да спират. :)

Официален трейлър :

Режисьор : Пол Андерсън

В ролите : Мила Йовович, Кристоф Валц, Орландо Блум, Матю Макфейдън, Рей Стивънсън,  Люк Еванс, Логан Лърман.

Жанр : Приключенски-Екшън

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • Събитията във филма ”Жива стомана” се случват някъде бъдещето,  където бокса е забране ...

  • Наскоро гледахме "Дилъри на време" и докато мъжката част сякаш не остана силно очарова ...

  • На 31 август във Венеция беше открит 68-ят международен кинофестивал. Един от филмите ...

  • Още една жизнерадостна история ще се появи по екраните на кината през следващата годин ...

  • Филмът е създаден по едноименния култов комикс на Лоуъл Кънингам. След успешното предс ...Вашият коментар

Current month ye@r day *