Кешбол /Moneyball/

Публикувано на 28 September 2011 by admin

Един филм на американския режисьор Бенет Милър, вдъхновен от книгата на писателя Майкъл Люис „Кешбол” /Moneyball/ станала хит с излизането си през 2003 година. На този филм залагаме големи надежди, не само защото актьорския състав е доста класен в лицата на Брад Пит, Джона Хил, Филип Сиймур Хофман, а и поради изключителните оценки на критиците.

кешболБили Бийн /Брад Пит/ е главен мениджър на бейзболния отбор Оуклънд Атлетикс, който се изправя пред трудната задача да събере качествен отбор, разполагайки с нищожен бюджет. Но, за да надхитри богатите клубове и да сформира идеалната селекция му е нужна помощ. Тогава се появява Питър Бренд /Джона Хил/ – млад, интелигентен, на скоро завършил престижен икономически университет. Той притежава гениални идеи и анализаторски способности за оценяване на играчите и техните качества и бързо се превръща в дясната ръка на Бийн, ставайки негов асистент. Дали ще успеят да сътворят перфектния тим само с помощта на статистики и анализи ?

На пръв поглед сюжета на филма изглежда неподходящ за Брад Пит, но страхотното му представяне опровергава това твърдение категорично. Малко невероятно ни се струва да го споменем, но актьорското дуо което правят Пит и Хил е доста привлекателно, с тяхна помощ филмът придобива една забавна и вълнуваща сюжетна линия.

„Кешбол” е филм фокусиран върху една основна идея и тя е, че понякога не са нужни пари и престиж, за да успееш, а устременост, талант и желание.

„Не е необходимо да сте спортен фен за да оцените Кешбол”

                                                          Лиза Розмън

 Филмът е оценен на 47 милинона долара

Официалната премиера се състоя на 23 септември

Режисьор : Бенет Милър

В ролите : Брад Пит, Джона Хил, Филип Сиймур Хофман, Робин Райт Димитри Мартин, Дарил Строубъри, Дейвид Джъстис;

Жанр : Спортна Драма

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *