Слугинята /The Help/

Публикувано на 25 September 2011 by admin

През август се състоя примиерата на един от дългоочакваните филми, направен по романа на Катрин Стокет станал номер едно в класациите на Ню Йорк Таймс за най-продавана книга за 2011 г. – “Слугинята” /The Help/.

слугинята-постерРежисьорът Тейт Тейлър е подбрал с изключителна селекция актьорите в този драматичен филм, доближавайки ги максимално до персонажите от книгата. Виола Дейвис, Брайс Далас Хауърд, Ема Стоун, Джесика Честейн, Алисън Джени и Крис Лоуел са част от имената участващи в една история която ще ви заплени.

“Слугинята” е един от най-затрогващите, многопластови и изключителни романи, попадали в ръцете ни. Роман – съкровище. От съдби, от цветове, от гласове, от истории, болка, любов и страхове. Ето защо имаме големи очакваният и за филма.

Историята, накратко, е следната: В Мисисипи, в началото на 60-те години на 20-ти век, млада жена на име Скийтър, току-що завършила колеж, решава да напише роман, който да разкаже за живота на чернокожите прислужници, но през техните очи и сърца. По това време с такава прислужница разполага всяко бяло семейство като на нея се доверява от грижите и възпитанието на децата до най-мръсната домакинска работа. С помощта на Ейбърлийн, отглеждаща 18-тото поред бяло дете, грижейки се за него като родна майка, и Мини, най-добрата и приятелка, която постоянно остава без работа заради острия си език, ние ставаме свидетели на зараждането на идеята за книгата и всички опасности и перипетии, които съпътстват    писането и .

слугинята2Не можем да не се възхитим на смелостта и решителността на тези толкова различни една от друга жени, които рискуват толкова много в името на истината, която жадува да излезе наяве, напук на общоприетите норми.

 

 

Официален трейлър :

Примиерата се състоя на 10 август

Режисьор : Тейт Тейлър

В ролите : Виола Дейвис, Брайс Далас Хауърд, Ема Стоун, Джесика Честейн, Алисън Джени, Крис Лоуел, Сиси Спейсек, Сисили Тайсън, Майк Вогъл

Жанр : Драма

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :Вашият коментар

Current month ye@r day *