“Живот на скорост” /Drive/

Публикувано на 22 September 2011 by admin

След противоречивите мнения на критиците относно филма „Изгревът на Валхала” /„Valhala rising”/, датският филмов режисьор Никълъс Уиндинг Рефн се завръща с обещаващия екшън-трилър „Живот на скорост” /”Drive”/.

живот-на-скоростВ главната роля ще видим Райън Гослинг, който носи две маски в живота си. Едната самоличност го представя като ловък каскадьор в холивудски продукции, а другото му лице се проявява през нощта, изпълнявайки поръчки в престъпния свят, измъквайки бандити от различни местопрестъпления.

Не можем да пропуснем намесата на нежния пол и тук, в лицето на актрисата Кери Мълигън (в ролята на Ирен), позната ни от драмaта “Никога не ме оставяй” /”Never let me go”/ и „Гордост и предрасъдъци” /”Pride and prejudice”/. Иначе несловоохотливият герой на Гослинг се влюбва в красивата си съседка и уязвима млада майка. Но тя попада в опасната престъпна общност, заради нейният съпруг /Оскар Айзък/ излязъл наскоро от затвора.

Привързаността и чувствата, които умелият каскадьор изпитва към Ирен и нейния син, го тласкат да помогне на затъналия в дългове към мафията в Ел Ей – Стандарт (Оскар Айзък). Тези събития на свой ред предизвикват нарастващо напрежение, преследване и много екшън.

Филмът спечели награда за най-добър режисьор на тазгодишния филмов фестивал в Кан, както и позитивни отзиви от критиците. Бюджетът му възлиза на 13 милиона долара, а ние го очакваме с нетърпение.

Официален трейлър :

Примиерата се състоя на 16 септември.

Режисьор : Никълъс Уиндинг Рефн

В ролите : Райън Гослинг, Кери Мълигън, Брайън Кренстън, Албърт Брукс, Кристина Хендрикс, Рон Пърлман и Оскар Айзък.

Жанр : Екшън-трилър

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • Едно  от интересните заглавия оглавили бокс офис класациите за септември е на филмът „ ...

  • Наскоро гледахме "Дилъри на време" и докато мъжката част сякаш не остана силно очарова ...

  • Филмът „Елитни убийци” излезе за първи път по кината на 23 септември тази година. Режи ...

  • На 31 август във Венеция беше открит 68-ят международен кинофестивал. Един от филмите ...

  • Филмът е създаден по едноименния култов комикс на Лоуъл Кънингам. След успешното предс ...Вашият коментар

Current month ye@r day *