Ябълкова торта със сметана

Публикувано на 12 September 2011 by admin

Искате да направите нещо ново и оригинално, а в същото време да e и много вкусно. Този десерт определено ще ви допадне. Ето и самата рецепта.

Време за приготвяне : 40 мин.

Необходими продукти :продукти-за-чбълкова-торта

12-14 ябълки със средна големина (в рецептата са 1,700 кг)

2 пакета обикновени бисквити

1 пакетче краве масло

1 шепа стафиди

150 гр какао (може и гранулирано)

200 гр пудра захар

300 гр заквасена сметана

3-4 ч. л. нес кафе

2 ромови есенции или 2 с.л. ром или коняк

Начин на приготвяне :

Обелвате ябълките и ги настъргвате на най-едрата част на рендето. Посипвате със 2-3 с.л. пудра захар. Разбърквате добре.  В отделен по-голям съд натрошавате бисквитите на малки парченца, поръсвате ги с ромовата есенция. След това добавяте пакетчето краве масло, хубаво е предварително да го нарежете на малки кубчета, за да може да се разпредели равномерно между бисквитите. Всичко това го поръсвате с какаото (тук сме използвали на гранули) и добавяте стафидите.(Сложете стафидите в купичка с гореща вода, докато приготвяте всичко останало. По този начин, те омекват и набъбват).

готови-продукти-ябълкова-тортаА сега се пригответе за малко месене. В съд който ще събере двете смеси, събирате ябълковата и бисквитената и започвате смело да омесвате всичките продукти. От сока на ябълките бисквитите малко, по-малко омекват, какаото се разтваря, а консистенцията започва да се усеща като мека еднородна смес. Омесвате като същевременно разпределяте маслото навсякъде в сместа. Нужни са към 5-6 мин месене, за да получите желаната консистенция. Следва оформянето. В голяма чиния за сладкиши слагате сместа и оформяте в желана от вас форма, в този момент се чувствате като човек занимаващ се с грънчарство. Като оформите тортата, в купичка смесвате сметаната, нес кафето и останалата пудра захар. Бъркате докато гранулите се разтворят и получите гладък крем. Остана ни само да намажем равномерно нашият сладкиш. С помоща на по-широк нож тази операция става доста лесно. По желание може да украсите с различни плодове, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или целувки.

За да усетите на 100% блажения вкус на този десерт е небходимо да го оставите за 1 ден в хладилника. А ние установихме, че колкото по-дълго стои, толкова по-вкусен става.

вкусна-чбълкова-тортаИнтересен десерт, за който ви гарантираме, че ще впечатлите любителите на сладките изкушения. А и един съвет – колкото и да ви е вкусен, не яжте повече от 1 парче вечер, нес кафето и какаото си казват думата. :)

Сладко хапване !

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • Ако нямате много време да се занимавате с приготвянето на сложна рецепта за сладкиш ил ...

  • Днес решихме да ви представим една пилешка вкусотия от нашата кухня. Приготвянето не е ...

  • Тиквичките са една много приятна и лека храна, за това решихме да ви представим рецепт ...

  • Ето и един вариант за гювече на фурна от нашите рецепти.  Начина на приготвяне не е ни ...

  • Ноември е един крайно подходящ месец да хапнем нещо топло и традиционно. В следващите ...



1 Коментари за тази статия

  1. ambroziaa Says:

    Надали ще мога да дочакам цял ден да престои, че да го опитам :)

Вашият коментар

Current month ye@r day *