Пилешка супа

Публикувано на 23 August 2011 by admin

Ето и нещо за любителите на супите. Пилешка супа с много зеленчуци. Бързо, лесно и вкусно – така може да категоризираме тази рецепта. Не е нужно да сте професионалист в кухнята за изпълнението и. Да започваме!

Време за приготвяне – приблизително 40 минути.

Необходими продукти :пилешка-супа-продукти

3 средно големи картофа

1 морков

1 чушка

1 средна глава лук

магданоз на вкус (тук сме използвали половин връзка)

250-300 гр. пилешко месо (за предпочитане обезкостено)

2 топки фиде

Подправки : черен пипер, чубрица, сол

50 мл олио

за застройката :

2 яйца

2-3 супени лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне :

Наливаме вода в тенджера с нормална големина, като оставяме малко свободно място (за продуктите, които ще добавим). Пуснете котлона на максимална мощност.

В нашата рецепта сме използвали пилешко бон филе, може да бъде заместено с гърди, или обезкостени бутчета или крила. Поставяме месото без да го режем в тенджерата, веднага след като я поставим на котлона (не чакаме да заври). Варим околко 20 мин. По време на варенето може да се образува малко бяла пяна от пилешкото месо, която отстраняваме с лъжица. След 20 мин. изваждаме месото и го нарязваме. Добавяме олиото и сол на вкус. В същото време слагаме предварително нарязаните зеленчуци във вече готовия бульон и връщаме обратно парченцата месо.зеленчуци-нарязани

Варим още към 15 мин.

Зеленчуците увират бързичко, но ако искате да се уверите може да извадите някой от по-твърдите зеленчуци, като картов или морков. Ако са омекнали, всичко друго е готово.

След 35 мин. нашата пилешка супичка е почти готова. 5 минути преди да я махнем добавяме фидето. И след това остава само да я застроим.

В купичка с киселото мляко добавяме двете яйца, но преди това отделяме жълтъците от белтъците (нужни са ни само жълтъците). Ако пропуснете тази подробност не е фатално, но белтъците на яйцето ще се пресекат и в супата ще се образуват парчета от пресеченият белтък. Разбъркваме добре киселото мляко и жълтъците, като в същото време добавяме 1-2 черпака от бульона на супата. Добавяме съдържанието на купичката в тенджерата, като разбъркваме. След тази процедура добавяме чубрицата и черният пипер и ако е нужно още сол на вкус. Разбъркваме и за финал поръсваме със ситно нарязания магданоз.

пилешка-супа-2маС тези продукти правим цяла тенджера вкусна супа, с която може да нахраним поне 5 човека. Подходяща е за лека вечеря, за махмурлук, в комбинация с пивка ракия или студена бира. Идеална и за студените зимни дни, топлата пилешка супа укрепва организма и ни доставя удоволствие от храната.

Bon appetit!

Подготвил : lejerno.bg

 

Виж също :

  • С настъпването на пролетта всеки се стреми да промени поне малко начина си на хранене ...

  • Към края на лятото ни се иска да посъберем колкото може повече витамини, а същевременн ...

  • Днес решихме да ви представим една пилешка вкусотия от нашата кухня. Приготвянето не е ...

  • Продължаваме с традиционните рецепти през студените месеци. Повечето хора са запознати ...

  • Тиквичките са една много приятна и лека храна, за това решихме да ви представим рецепт ...



Вашият коментар

Current month ye@r day *